از جنگجویان استخباراتی تا پیش مرگان جنگ قومی : مهرالدین مشید

پیش مرگان جنگ قومی چوب سوخت شبکه های استخباراتی

در این تردیدی نیست که گروۀ طالبان دست ساخت آی اس آی پاکستان و ابزاری در دست این شبکۀ جهنمی است تا اهداف راهبردی این شبکه را در افغانستان بسر برساند. طالبان از زمانیکه به قدرت رسیده اند؛ هر آنچه عمل کرده اند، برضد مردم افغانستان و به سود پاکستان بوده است. چنانکه دامن زدن به جنگ های قومی و زبانی و گروهی و جابجایی های تازه در شمال به بهانه های گوناگون از اهداف نخستین آی اس آی در افغانستان به شمار می رود که گروۀ طالبان از آغاز به قدرت رسیدن شان تا کنون برای عملی شدن آنها به تدریج گام برداشته و بر می دارند.

ادامه خواندن از جنگجویان استخباراتی تا پیش مرگان جنگ قومی : مهرالدین مشید

زاغه نشینی درغرب و رونق کالای چینایی : مهرالدین مشید

هر از گاهی که از جا بلند می شوی و به بیرون نگاه میکنی، چشمانت به خیمه های زاغه نشینان یا خانه بدوشان خیره می شوند که در نزدیک خانه های رهایشی، محل های سبز و پارک ها خیمه زده اند. زمانیکه خانه را به قصد کاری ترک کنید و به خیابان ها به را افتید، بازهم نظر تان را خیمه های زاغه نشینان در کنار جاده ها به خود جلب می کند که در زیر آنها خانه بدوشانی زنده گی می کنند که به (هوم لس ها) مشهور اند. این خانه بدوشان کسانی اند که بنا بر تخطی ها از قانون اعتبار اجتماعی خود را از دست داده و اجازۀ کار کردن و خانه کرایه گرفتن را ندارند. این زاغه نشینان و زاغ نشینی ها تنها نمایانگر تفاوت فاحش زنده گی در آمریکا و سایر کشور های غربی نیست؛ بلکه در لایه های زیرین این خانه بدوشی ها داستان های

ادامه خواندن زاغه نشینی درغرب و رونق کالای چینایی : مهرالدین مشید

روز های دشوار به پایان می رسد و اما این سکوت مرگبا ر فراموش نمی شود : مهرالدین مشید

تاریخ هرگز این سکوت مرگبار را فراموش نخواهد کرد

افغانستان دشوار ترین روز های تاریخی خود را سپری می کند و مردم این کشور از خم و پیچ هایی عبور می کنند که گذشتن از هر خم آن دشوارتر از پیمودن ” هفتاد خوان رستم” تاریخ است. مردم افغانستان بارها از پیچ و خم حوادث عبور کرده اند و بدترین دشواری ها را پشت سر نهاده اند؛ اما هیچ گاهی این چنین شاهد پراگنده گی و تشتت و اختلاف گروهی و قومی و زبانی در کشور خود نبوده اند. شگفت آور اینکه این بار شماری سیاستگران بیشتر وابسته به یک قوم چنان پنبه در گوش های خود نهاده اند و در برابر جنایت های گروهی و قومی و زبانی طالبان مهر سکوت مرگبار بر لب های خود زده اند که گویی در افغانستان خیر و خیریت است و هیج جیزی واقع نشده است. نه تنها

ادامه خواندن روز های دشوار به پایان می رسد و اما این سکوت مرگبا ر فراموش نمی شود : مهرالدین مشید

رخداد های جاری در آنسوی مرز و علاقمندی مردم افغانستان به اوضاع پاکستان : مهرالدین میشد

چرا مردم افغانستان خواهان بربادی و تباهی پاکستان اند

در این روز ها که اوضاع سیاسی و امنیتی پاکستان رو به خرابی نهاده و به دنبال محاکمۀ عمران خان هزاران طرفدار او به جاده ها  برآمدند و با حمله بر پایگاههای نظامی و به آتش کشیدن آنها اوضاع در این کشور را به آشوب کشاندند. در جریان این حوادث مردم افغانستان بیشتر از مردمان هر کشوری علاقمند اوضاع پاکستان بودند و رخداد های این کشور را با جدیت تمام دنبال می کنند تا هرچه زودتر شاهد تباهی و بربادی این کشور تروریست پرور باشند.

ادامه خواندن رخداد های جاری در آنسوی مرز و علاقمندی مردم افغانستان به اوضاع پاکستان : مهرالدین میشد

هنگامه برپایی های رسانه ای و استخباراتی کتاب ” بازگشت طالبان” : مهرالدین مشید

کتاب بازگشت طالبان و افتضاح نظامیان پاکستان در افغانستان

تا کنون کتاب های زیادی به نشر رسیده که از رابطه های تنگاتنگ گروه‌های جهادی و طالبان با نظامیان پاکستان بویژه دستگاۀ استخباراتی پاکستان پرده برداشته اند و از نقش منفی و ویرانگرانۀ جنرالانی چون اختر نصیر الله بابر، کرنیل امام، عبدالرحمان، حمیدگل، ضیاالحق، باجوه، فیض حمید و دیگران در افغانستان پرده برداشته و سیما های آنان را عریان و مشت های تاراجگری آنان را باز کرده اند. با نشر پرغوغای کتاب «بازگشت طالبان»،این پرسش در ذهن هر خواننده تداعی می شود که چگونه انتشار این کتاب یک باره هنگامه برپا کرد. این در حالی است که آنچه حسن عباس به آن پرداخته، در بسیاری موارد تازه نیست؛ البته به استثنای رخداد های اخیر. این غوغا پرسش های استخباراتی و سیاسی را در افکار تداعی می کند که بدون پرداختن به آنها نمی توان به زاویه های پنهان نشر این کتاب پی برد.

ادامه خواندن هنگامه برپایی های رسانه ای و استخباراتی کتاب ” بازگشت طالبان” : مهرالدین مشید

دفاع از جمهوریت دفاع از ارزش ها در یک نظام ازشی است : مهرالدین مشید

دفاع از جمهوریت را نباید به دفاع از خاینین به عوضی گرفت

دفاع از جمهوریت دفاع از ارزش های چنین نظام است و نه دفاع از مفسدان و غدارانی که زیر چتر این نظام بیست سال تمام در افغانستان فساد و جنایت کردند. در این تردیدی نیست که فساد و خیانت و جنایت زمامداران و مقام هایی از کرزی تا غنی و شرکای آنان که از دو دهه بدین سو سرنوشت مردم افغانستان را به بازی گرفتند، نابخشودنی است و با فساد و خیانت و تقلب های گسترده و سازمان یافته و با بدترین حکومتداری، بزرگ ترین خیانت تاریخی را در حق مردم افغانستان مرتکب شدند؛ اما این به معنای نفی نظام جمهوریت نیست؛ بلکه جمهوریت یگانه نظام و دستاورد بشری و نظام پاسخگو است که در نتیجۀ پنجصد سال مبارزه و تلاش های اروپایی ها پس از عصر رنسانس بوجود آمده است.

ادامه خواندن دفاع از جمهوریت دفاع از ارزش ها در یک نظام ازشی است : مهرالدین مشید

چشم اندازی برآیندۀ افغانستان و احتمال سناریو های گوناگون : مهرالدین

گزینۀ افغانستان عاری از مداخله بهتر از هر گزینه ای

از اوضاع آشفتۀ سیاسی، اقتصادی و اجتماعی افغانستان تحت حاکمیت طالبان طوری برداشت می شود که کشور های قدرتمند غربی می خواهند افغانستان را به وزیرستان ضد روسیه و چین و برعکس روسیه، چین و ایران می خواهد افغانستان را به وزیرستان ضد غرب بدل کند. این در حالی است که افغانستان کنونی محصول بازی بزرگ اول است که در نتیجۀ توافق انگلیس و پتر کبیر در سال 1883 زندانی به نام افغانستان ایجاد و عبدالرحمان بحیث زندان بان آن تعیین گردید. حال پرسش این است که

ادامه خواندن چشم اندازی برآیندۀ افغانستان و احتمال سناریو های گوناگون : مهرالدین

بسیج نیرو های مخالف طالبان و شکست طلسم شیطانی طالبان : مهرالدین مشید

                             نشست ویانا چتری برای بسیج و هماهنگی نیرو های مخالف طالبان   

شماری از چهره‌های سیاسی مخالف حکومت طالبان، دوشنبه، 24 اپریل 2023، برای بار دوم در نشستی زیر نام نشست ویانا، در شهر ویانای کشور اتریش گرد هم آمدند و در بارۀ اوضاع داخلی افغانستان و اعتماد سازی و ایجاد وحدت نظر میان گروهها و جناح های مخالف سیاسی طالبان بحث کردند و خواست های شان را به گوش جامعۀ جهانی رساندند. در این دور نشست ۳۰ تن از چهره‌های سیاسی به شمول احمد مسعود و مقام های دولت های پیشین و فعالان مدنی، به میزبانی انستیتیوت امور بین‌المللی اتریش، گرد هم آمدند. نشست اول مخالفان طالبان در ویانا در 24 سنبله سال گذشته به مدت سه روز برگزار شده بود.

ادامه خواندن بسیج نیرو های مخالف طالبان و شکست طلسم شیطانی طالبان : مهرالدین مشید

سیاست ورزی و گرایش های سیاسی نادرست در افغانستان فاجعه آفرید : مهرالدین مشید

سیاست آشنایانی عزیزی را زهم بیگانه می سازد

خواستم در مورد سیاست و گرایش های سیاسی و اعتقادی چیزی بنویسم که چگونه این گرایش ها بویژه پس از سقوط حکومت داکتر نجیب و به قدرت رسیدن طالبان، به گرایش های منحط قومی بدل شد و حتا کاخ آشنایی های قدیم را میان یاران قدیم به کلی فرو ریخت و درخت دوستی ها را پرپر کرد و حالا وضعیت در افغانستان چنان ناهنجار شده است که همه چیز حکایت از این سخن فردوسی بزرگ دارد: “پدر کشتی و تخم کین کاشتی – پدر کشته را کی بود آشتی” هرچند سر نخ این فاجعه به کودتای داوود در 26 سال 1352 می‌رسد که پس از کودتای هفت ثور در سال 1357 سرنوشت مردم افغانستان را به گونۀ بیرحمانه ای به گروگان گرفت؛ بساط آرامش و رفاه را از این کشور به

ادامه خواندن سیاست ورزی و گرایش های سیاسی نادرست در افغانستان فاجعه آفرید : مهرالدین مشید

جبهه های مقاومت ضد طالبان و عبور آنان از «هفت خوان» آزمون ها : مهرالدین مشید

جبهه ها و نیرو های مقاومت و مقابلۀ آنان با توطیه های بزرگ

د.   جبهه ها و نیرو های مقاومت هنوز تازه وارد کارزار نبردی دشوار، با دشمنی نهایت مکار شده اند که از آزمون های سخت موفق بدر آمده و در کوره راهان مبارزه سنگین سر شده است. بازی نظامی و سیاسی و استخباراتی با آن کاری ساده نیست و کم ترین اشتباه بزرگ ترین تلفات جبران ناپذیر را در پی دارد. جبهه های مقاومت در واقع با شبکه ای از تروریستان و جنایتکاران حرفه ای روبرو اند که یک ضلع آن طالبان و ضلع دیگر آن همه گروه‌های تروریستی خطرناک جهان و ضلع دیگر آن را سیاستگران قومی و زمامداران بیست سال اخیر تشکیل داده است.

ادامه خواندن جبهه های مقاومت ضد طالبان و عبور آنان از «هفت خوان» آزمون ها : مهرالدین مشید

تنهایی دردی استخوان سوزتر ازخودبیگانگی درجوامع غربی : مهرالدین میشد

تنهایی و غربت دردی جانکاه تر از خود بیگانگی

زنده گی در غرب بویژه در آمریکا برای آنانیکه در آنسوی اقیانوس ها در کشور های جنگ زدۀ قاره های آسیا، آفریقا و حتا امریکای لاتین زنده گی می کنند و با انبوهی از بحران های سیاسی و دشواری های سنگین اقتصادی روبرو اند، خیلی زیبا و قشنگ تصور می شود. این تلقی از غرب برای آنانیکه در کشور های جنگ زده و تحت فشار های شدید سیاسی و محدودیت های آموزشی و اجتماعی در افغانستان،  ایران، سوریه، عراق… زنده گی می کنند؛ به مراتب جذاب تر و خوشایند تر است. گزاف نخواهد بود، اگر گفته شود که بسیاری از مردمان کشور های یادشده بویژه آنانیکه مطالعۀ اندک از نظام سرمایه، روابط و مناسبات تولیدی در جامعۀ پر از تناقض غربی دارند؛ نسبت به غرب و زنده گی در کشور های غربی نگاۀ انسانی  داشته و از آن جامعۀ ایده آل و آرمان شهر تعبیر می نمایند.

ادامه خواندن تنهایی دردی استخوان سوزتر ازخودبیگانگی درجوامع غربی : مهرالدین میشد

جنگ خاموش میان طالبان و انحصار قدرت در قندهار : مهرالدین مشید

اختلاف میان قندهار و کابل یا اختلاف میان آی اس آی و طالبان

در این روز ها تنش درون‌گروهی میان طالبان رو به افزایش است و جنگ خاموش میان رهبران طالبان از کابل تا قندهار بیش از هر زمانی شدت ادامه دارد. بربنیاد گزارش رسانه ها پس از بالا گیری تنش های درونی میان شبکۀ حقانی و ملایعقوب با ملاهبت الله و جناح او، رهبر طالبان تصمیم گرفته تا برای پیش گیری از تجزیۀ درون‌گروهی و یک دست سازی طالبان،  قدرت خویش را در قندهار بیشتر متمرکز بگرداند. این موضوع پس از آن رسانه ای گردید که دفتر مجاهد سخنگوی طالبان از کابل به قندهار منتقل و انعام الله سمنگانی بحیث رئیس اطلاعات و فرهنگ قندهار تعیین گردید.

ادامه خواندن جنگ خاموش میان طالبان و انحصار قدرت در قندهار : مهرالدین مشید

آدم خان نمادی ازانسان چندین بعدی ومردی هزار چهره : نوشته ی مهرالدین مشید

سریال های آدم خان، ساخت آقای افضلی دشنه ای آخته برگلوی طالبان

آدم خان نمادی از انسان کامل در نقش مرید و مراد در سریال های آدم خان در این روز ها سریال های آدم خان بیشتر گل کرده و شگوفه نموده است. این سريال ها در این روز ها بیننده گان بیشتری را به خود کشانده اند. آدم خان با نقش های مرکزی خود موفقیت های خوبی از خود نشان داده و بحیث کرکتری جذاب و مبتکر به این سریال ها هر روز جان تازه می بخشد. از مضمون و محتوای این سریال ها فهمیده می شود که در پشت صحنه افرادی آگاه و خلاق وجود دارند

ادامه خواندن آدم خان نمادی ازانسان چندین بعدی ومردی هزار چهره : نوشته ی مهرالدین مشید

پنجشیر مشتی بلند شده بر ایوان روزگار و خنجری در گلوی طالبان : نوشته ی ؛ مهرالدین مشید

نفرت پراگنی های قومی  طالبان بخشی در این روز ها در رسانه های اجتماعی ویدویی دست به دست می شود که یک گروهی از  طالبان با خواندن این شعر ” سپین رنگه بیرغ د پشتنو دی –  یی په پنجشیر خیژوم زه پر وژو دی” در حال رژه رفتن در جاده های قندهار هستند و در موجی از شور و هلهله و احساسات این ترانه را می خوانند. این ترانۀ نفرت پراگنانه و ضد انسانی و ضد ملی طالبان  واکنش های جدی را در پی داشت. شماری ها به شمول پشتون ها خشم و انزجار شان را برضد این عمل طالبان ابراز کردند و آن را توطیه برضد تمامیت ارضی و وحدت ملی افغانستان تلقی کردند. این ترانه خوانی در واقع از ماهیت اصلی طالبان پرده بر داشت و سیمای اصلی این گروه را عریان و مشت های آنان را باز کرد. 

ادامه خواندن پنجشیر مشتی بلند شده بر ایوان روزگار و خنجری در گلوی طالبان : نوشته ی ؛ مهرالدین مشید

غفلت در برابر فرمان رهبر طالبان پرداختن بهایی وحشتناکتر از یازدهم سپتمبر : مهرالدین میشد

صدور فرمان جلیقه پوشان انتحاری بوسیلۀ ملاهیبت الله به بیرون از افغانستان

طالبان در نتیجۀ یک سازش و توطیۀ منطقه ای و جهانی بر افغانستان مسلط شدند و حالا با نهادن دشنه های زهرآلود بر گلوی مردم افغانستان بر آنان حکومت می کنند. رهبر طالبان اکنون پا را از گلیم درازتر نموده و در صدد فرستادن جلیقه پوشان انتحاری به خارج از افغانستان شده است.

ادامه خواندن غفلت در برابر فرمان رهبر طالبان پرداختن بهایی وحشتناکتر از یازدهم سپتمبر : مهرالدین میشد

بحران سیاسی و ورشکستگی اقتصادی در یگانه کشور حامی تروریزم : مهرالدین مشید

حادثه آفرینی نظامیان و بحران های سیاسی و اقتصادی در پاکستان

پاکستان در این روزها وارد بحران سیاسی تازه گردیده است. این بحران زمانی در پاکستان دامن گسترد که پولیس این کشور قصد بازداشت و به محاکمه کشاندن عمران خان را نمود. در مقابل طرفداران عمران خان دست به مقاومت زده و مانع بازداشت او بوسیلۀ پولیس این کشور شدند. این رخداد پاکستان را وارد فصل دیگری از بدترین بحران سیاسی کرده است. آنهم بحرانی که برای نخستین بار رویارویی حامیان یک نخست وزیر برکنار شده را در برابر نظامیان پاکستان به نمایش گذاشته است.

ادامه خواندن بحران سیاسی و ورشکستگی اقتصادی در یگانه کشور حامی تروریزم : مهرالدین مشید

هشت مارچ و تراژیدی بی پایان زنان افغانستان سوگنامه ی بجای تبریکیه : مهرالدین مشید

خواستم به بهانۀ هشتم مارچ با یادآوری از کارنامه های زنان شجاع و با عفت افغانستان و ارجگذاری به شهامت و ایثارگری های مادران  این کشور دردمند و بلا کشیده تبریکیه ای به عرض برسانم تا باشد که از برکت صبر و عاطفۀ زنان صبور و با شهامت سرزمینم گل های شاد زنده گی در این کشور به شگوفایی و شگفتن های پیهم آغاز کنند و درخت رشد و بالنده گی های حیات در آن به بار و برگ بهتری بنشیند؛

ادامه خواندن هشت مارچ و تراژیدی بی پایان زنان افغانستان سوگنامه ی بجای تبریکیه : مهرالدین مشید

یک افغانستان فراگیر؛ کلید گشایش همه نابرابری های قومی و زبانی : مهرالدین مشید

اجتناب از فصل کردن و تلاش برای وصل کردن 

برای رسیدن به هر آرزویی نخست از همه نیاز به دست یابی به جغرافیایی به نام افغانستان است. بنابراین اندیشیدن در مورد نجات افغانستان و کلیت و سلامت آن بحیث یک کشور مستقل برای هر باشندۀ این سرزمین و بویژه برای آنانی که دعوای شهروندی دارند، امری حیاتی و بس مهم و سرنوشت ساز است. با این حال پرداختن به بحث های حاشیه ای و به فراموشی گذاشتن کلیت افغانستان در واقع معنای رفتن از متن به حاشیه را دارد که به بهای به قربانی گرفتن یک جغرافیایی به نام

ادامه خواندن یک افغانستان فراگیر؛ کلید گشایش همه نابرابری های قومی و زبانی : مهرالدین مشید

سال سوم توافقنامۀ دوحه و رنج های بی پایان مردم افغانستان : مهرالدین مشید

معاهدۀ ننگینی که افغانستان را در کام تروریسم فرو برد

امضای توافقنامۀ دوحه میان امریکا و یک گروه افراطی و تروریستی نه تنها یک حادثۀ کوچک؛ بلکه یک توافقنامۀ ننگین و وقوع یک تراژیدی دردناک و فراتر از حادثه بود. این معاهده از نظر مردم افغانستان یک بازی آشکار و معاملۀ سیاه با سرنوشت آنان بوده و امضای آن را جفای آفتابی به خون هزاران سرباز رشید و با شهامت و پرغرور این کشور تلقی می نمایند که تا ابد به گونۀ لکه ننگین در تاریخ افغانستان به ثبت خواهد رسید. این توافق‌نامه،پس از هژده ماه گفت‌وگوها میان امریکا و طالبان بالاخره در دهم حوت  1398 خورشیدی از سوی زلمی خلیل‌زاد، فرستادۀ ویژۀ ایالات متحده امریکا برای صلح افغانستان و ملابرادر، معاون سیاسی طالبان و فرد شماره دوم این گروه، در یک مراسم ویژه در حضور نماینده‌گان ۳۰ کشور و نهادهای جهانی در هوتل مشهور شیراتون امضا شد .

ادامه خواندن سال سوم توافقنامۀ دوحه و رنج های بی پایان مردم افغانستان : مهرالدین مشید

برای ایجاد یک محور ملی باید صمیمانه تلاش کرد : مهرالدین مشید

نیازهمصدایی برای نجات افغانستان، پیش از فروپاشی های دردناکتر

حالا که افغانستان در نتیجۀ یک بازی مرموز، مبهم و توطیه آمیز در پرتگاۀ تروریسم سقوط کرده و بسیاری از فرصت ها از دست رفته است. چه باید کرد تا از فرصت های موجود بهره گرفت و حداقل از کم ترین و آخرین فرصت های باقیمانده برای نجات افغانستان سود برد. سلامت افغانستان را نه تنها حاکمیت یک گروۀ تروریستی و افراطی و در ضمن تمامیت خواه به شدت تهدید می کند؛ بلکه اختلاف های شدید گروهی و قومی و تقسیم شدن افغانستان به سمت و قوم و مذهب و تشدید اختلاف در همه عرصه های سیاسی و اجتماعی میان رهبران سیاسی و مذهبی و حتا نهاد های حقوق بشری و جامعه های مدنی بیش از هر زمانی سلامت افغانستان را تهدید می نماید.

ادامه خواندن برای ایجاد یک محور ملی باید صمیمانه تلاش کرد : مهرالدین مشید

سفرهیئت بلندپایه پاکستانی به کابل و بازی های مرموز نظامیان پاکستان : مهرالدین مشید

در هفتۀ گذشته سفر محمد آصف وزیر دفاع و ندیم انجم رئيس استخبارات پاکستان به کابل و دیدار های این هیأت با رهبران طالبان بازتاب گسترده ای در نشریه های داخلی و خارجی داشت. بر بنیاد گزارش‌ها محور اصلی دیدار های هیأت پاکستانی با رهبران طالبان جلوگیری از حمله های تی تی پی یعنی طالبان پاکستانی از خاک افغانستان بود. چنانکه وزارت خارجه پاکستان گفته است که در این دیدار دو طرف درباره تهدیدهای فزاینده هراس افگنی به ویژه تی تی پی در منطقه بحث کرده و بر همکاری مشترک برای رسیدگی به تهدید ناشی از هراس افکنی توافق کرده‌اند.

ادامه خواندن سفرهیئت بلندپایه پاکستانی به کابل و بازی های مرموز نظامیان پاکستان : مهرالدین مشید

هر گونه سکوت در برابر جنایت کاران و مفسدان جاده سازی به طالبان : مهرالدین مشید

توطیه جهانی است ؛ به فراخوان محاکمۀ غنی و دستۀ جنایتکارش بپیوندید

در این روزها تلاش ها از سوی شخصیت ها و گروه‌ها شدت بیشتر یافته است تا پروندۀ جنایت غنی و شرکای نزدیک او هرچه عاجل به دادگاۀ بین المللی لاهه سپرده شود تا این دادگاه هرچه زودتر هیئتی را برای بررسی و تحقیق غنی و معاونین و شرکای جرمی او بویژه محب و فضلی تعیین نماید. گزارش های از این اقدام بوسیلۀ شخصیت هایی به نشر رسیده و این اقدام باید از سوی همه شخصیت ها و گروه‌های سیاسی، قومی و مذهبی مدافعان حقوق بشری افغانستان و تمامی آزادی خواهان و مدافعین عدالت در سراسر جهان مورد پشتیبانی قرار بگیرد.

ادامه خواندن هر گونه سکوت در برابر جنایت کاران و مفسدان جاده سازی به طالبان : مهرالدین مشید

خطبه های ناتمام حکمتیارنا تمام ماند : مهرالدین مشید

دستور طالبان و خطبه های ناتمام حکمتیار

گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی پس از صدور دستور طالبان به خطبه خوانی ها در اقامتگاۀ خود در روز های جمعه پایان داد. وی پس از آن دست به این تصمیم زد که اداره استخباراتی طالبان در کابل به او  دستور داد که در خطبه های نماز جمعه  مسایل سیاسی را مطرح نکند و در ضمن به ملا هیبت الله بیعت کند و در خطبه هایش از او به عنوان امیرالمونین یاد کند. بر بنیاد گزارش ها حکمتیار به طالبان گفته است که بیش از نیم قرن در برابر دو اشغال مبارزه کرده و شمار زیادی به او بیعت کرده اند و او حاضر به شکستاندن بیعت مردم نیست. او در حاليکه از بیعت کردن برای ملاهیبت الله ابا ورزیده و و در ضمن تن به سکوت داده است. دیده شود که در عقب این خاموشی او توفانی در حرکت است و یا اینکه او خلاف رویکرد های سازش ناپذیر گذشتۀ خود تسلیم طالبان می شود.

ادامه خواندن خطبه های ناتمام حکمتیارنا تمام ماند : مهرالدین مشید

بلند گو های مزدور از نفرت پراگنی و نفاق افگنی دوری کنید : نویسنده: مهرالدین مشید

بیش از این زهرپاشی و ویرانگری نکنید

در این روز ها شماری افراد مزدور و وابسته به شبکه های استخباراتی کشور های منطقه و جهان در صفحه های اجتماعی با عنوان کردن حوادث گذشته مصروف نفاق افگنی و نفرت پراگنی های قومی اند و فضای یاس آلود و غم انگیز افغانستان تحت حاکمیت استبدادی زن ستیز و وحشت زای طالبان را با دامن زدن به تنش های قومی تیره تر و اندوهبارتر کرده اند. این افراد خود فروخته به مثابۀ بلندگو های احیر با عنوان کردن حوادث تلخ گذشته بر کوس اختلاف محکمتر از هر زمانی می کوبند و به بهانه های گوناگون نفاق قومی و مذهبی را در افغانستان دامن می زنند. این افراد خودفروخته و بیمار در حالی دست به این توطیه خطرناک  و ویرانگرانه زده اند که افغانستان در چنگال تروریستان افتاده و تیغ های زهرآلود طالبان برگلو های هزاران انسان مظلوم این کشور سنگینی می کنند. 

ادامه خواندن بلند گو های مزدور از نفرت پراگنی و نفاق افگنی دوری کنید : نویسنده: مهرالدین مشید

پس لرزه های حاکمیت طالبان و ازهم گسیختگی های فکری و فرهنگی : مهرالدین مشید

هرج و مرج فکری و فرهنگی و نفرت پراگنی های قومی و زبانی

پس لرزههای حاکمیت طالبان نه تنها افغانستان را به دامن تروريسم و لانۀ گروه‌های خطرناک تروریستی افگند؛ بلکه بدتر از آن این کشور را دچار شدید ترین از هم گسیختگی های فکری و فرهنگی نیز نمود. هرچند این از هم گسیختگی ها ریشه در حکومت های پیشین بویژه حکومت غنی داشت؛ اما پس از حاکمیت طالبان با شدت بیشتر از هم گسیخت. همصدایی های ملی و مردمی و کثرت گرایانه به هرج و مرج و آشفته صدایی های ضد ملی و ضد انسانی بدل گردیده است.

ادامه خواندن پس لرزه های حاکمیت طالبان و ازهم گسیختگی های فکری و فرهنگی : مهرالدین مشید