سپاسگزاری , طلب کمک برای مردم بینوای افغانستان: احمد سعیدی

هرچند که امروز کابل بارانی بود، من دلتنگ شده بودم و بیرون رفتم، قدم زنان رفتم سوی پارک تا بوی گیاهان تازه رویده را استشمام کنم. در بهار گیاهانی که بعد از باران های بهاری میرویند بوی خاصی میدهند و به طبیعت غرور و زیبایی خاصی می بخشند. 

باران چه زیباست! بدون تفکیک می بارد، روی خار و گُل، روی علف هرزه و روی لاله های خوشبو. 

باران چی زیباست! می بارد یکسان روی بام همه، “هرگز نمی پرسد که این خانه ای کیست؟”

در پارک بادی می وزید، قطرات مانده به روی برگها به زمین میچکید، درختان پر برگ بودند، پرنده ها با هم چیزهای را زمزمه می کردند. 

گردا گرد پارک چوکی های گذاشته بود اما من ترجیح دادم در روی چمن زار بنشیم تا بوی سبزه ها به من منتقل شوند. دقایقی چشمانم را بستم، نفس کشیدن در آن فضا باور نکردنی بود، به طرز عجیبی خاطره های سالها پیش زنده می شدند. 

چشمانم را باز کردم، از خدا، طبیعت، دوستان، نزدیکان و همه انسانهای که برای نجات و رفاه انسانهای نیازمند کمک کردند و کمک می کنند؛ سپاسگزاری کردم. 

گفتم؛ سپاسگزارم از همه ی آنهای که در این موقع حساس با نیازمندان همکاری کردند، دست شان را گرفتند، دست یاری بسمت شان دراز کردند، حال آنها را جویا شدند، ساده بگویم به آنها پول و پیسه ی بخشیدند یا قرض دادند، یا حداقل در این برهه حساس قرض های شان را از آنها سراغ نکردند… سپاسگزارم. از انسان های سرمایه دار و خیری که از سرمایه شان چیزی را برای افراد بی بضاعت اختصاص دادند و چراغ تاریک شان را روشن ساختند سپاسگزاری کردم. از مسئولین صحی و داکتران خط مقدم مبارزه با این ویروس همه گیر سپاسگزاری کردم. از مسئولین امنیتی و سربازان قهرمان که شب و روز در راستای امن و نظم جامعه تلاش می کنند سپاسگزاری کردم. از ژورنالیستان و رسانه های محترم که تمام وقت شان را وقف آگاهی دهی به مردم نموده اند سپاسگزاری کردم. از افراد رضاکار، جامعه مدنی و همه کسانی که در قسمت آگاهی دهی، توزیع مواد بهداشتی کار کردند سپاسگزاری کردم. از کشورهای خارجی و موسسات بین المللی که در این موقع حساس افغانستان را یاری رساندند سپاسگزاری کردم. 

ما امیدواریم که این فاجعه مانند هر فاجعه دیگر روزی به پایان می رسد، تنها کسانی با ما حق خندیدن را خواهند داشت که در این روزهای دشوار در کنار ما بودند. وقت آنست تا محبت تان را به دیگران ثابت کنید، وقت آنست تا به روابط معنا ببخشید، اگر در این روزها به کمک دیگری نشتابید شاید فردا دیر شود.

ای کسانیکه نیازمندان و مستحقین را کمک کرده اید، برای نجات شان از خود شجاعت و خودگذری بخرج داده اید، بیاد داشته باشید که هرگز فراموش نخواهید شد و همه شما را به عنوان قهرمانان و مهربانان خواهند شناخت.

در ابتدا فرارسیدن ماه مبارک رمضان را حضور همه َ مسلمانان بویژه مردم افغانستان تبریک عرض می کنم. به امید قبولی طاعات و عبادات همه ی مان. آرزو داریم از برکت این ماه مبارک شاهد شکل گیری یک دولت قوی و مقتدر، یک صلح دایمی و فراگیر در کشور و شاهد نابودی مرض کرونا، فقر، بیکاری و ناامنی در کشور عزیز مان افغانستان باشیم. 

رمضان به عنوان ماه رحمت، ماه مغفرت و ماه نجات از آتش دوزخ شناخته می شود. به رهبران سیاسی، مخالفین مسلح، طبقه تجار و خیر پیامم اینست که بیاید به احترام این ماه مبارک از خود خودگذری نشان داده و دست از اختلافات سیاسی، جنگ و خون ریزی، احتکار و قیمت فروشی دست برداریم. 

کشور ما بیشتر از هر وقت دیگر نیازمند اتحاد رهبران سیاسی می باشد، کمی به حال این کشور و این ملت دل بسوزانند، دست از اختلافات برداشته و با هم در راستای آوردن صلح دایمی، مبارزه با ویروس همه گیر کرونا و فقرزدایی کار و تلاش نمایند. همه از یک آدرس واحد تمام تمرکز شان را روی رساندن کمک به نیازمندان مبذول بدارند. جلوی احتکار کننده گان و قیمت فروشان را بگیرند، روابط بازرگانی شان را با کشورهای همسایه وسعت ببخشیده و مرزهای اقتصادی را روی بازرگانان همیشه باز نگهدارند. در قسمت فعال نگهداشتن برق و آب منازل و تاخیر در پرداخت صرفیه ها حداقل در این ماه با مردم همکاری صورت گیرد. از طرف دولت با شرکت ها، کارخانه جات و دیگر نهادها و موسسات خدماتی که تعطیل می باشند معافیت مالیاتی صورت گیرد. 

از مخالفین مسلح تحت هرنامی که هستند تقاضا داریم به احترام این ماه مبارک دست از جنگ، کشتن و آزار و اذیت مردم مسلمان و روزه دار افغانستان دست بردارند و یک آتش بس سرتاسری را اعلان کنند. تا مردم با خاطر جمع هم به طاعات و عبادات شان برسند و هم با فقر و مرض کرونا مقابله کنند. 

از تجار، سرمایه داران و افراد توانمند که توانایی و اراده کمک به نیازمندان را دارند تقاضا داریم در این ماه مبارک رمضان که خانواده های بی بضاعت و کاردرآمد را که از خاطر شیوع کرونا و قرنطینه شدن شهرها متضرر شده اند کمک و همکاری نمایند. پیشنهاد من اینست که هرکدام از ما که توانایی کمک را داریم الی اخیر ماه مبارک رمضان یا بیشتر از آن مسئولیت سرپرستی یک یا چند خانواده مستحق و نیازمند را به عهده بگیریم و با آنها همکاری کنیم. از مالکین مارکت ها، دکاکین و خانه ها همچنان تقاضا می گردد تا در قسمت کرایه با کرایه نشینان و کسبه کاران همکاری نمایند.