دسته: مصاحبه ها
سفرمشترک تاریخی کیهان نوردان اتحاد شوروی و افغان : نذیر احمد ظفر
سلام به خوبان همدل و دوستان معززم
عیــــــد را در ســفر گذشتاندم
در فــــراق و حــذر گذشتاندم
ســــفر کاری بود و شکر خدا
شاد و خوش با ثمر گذشتاندم
(ظفر)
مجددا عید گذشته تان مبارکباد
یک ویدیوی از سفر کاری که بمناسبت پرواز مشترک افغان – شوروی بود و من
و جناب پاکطین بزگوار بحیث گزارشگر در آن سهیم بودیم و رئیس هیئات مطبوعاتی جناب سید یعقوب وثیق بود و جناب محترم ظاهر جان تور یال که در آنوقت رئیس تخنیکی تلویزیون بود با محترم سید بشیر حسینی و محترم فاروق ستارزاده که دو کمره مین مجرب و مستعد بودند از بخش تلویزیون ملی و محترم قادرجان طاهری و مرحوم خواجه از افغانفلم با عده یی از کارمندان ار گانهای دیگر به ریاست مرحوم محمد اسلم وطنجار که در آن آوان وزیر مخابرات بود ، درین سفر پر خاطره اشتراک نمودیم و قابل تذکر است که درین ویدیو شهید داکتر نجیب الله رئیس جمهور اسبق افغانستان با کیهانوردان افغان شوروی صحبت میکند و از ایشان تمجید بعمل می اورد و ارزوی موفقیت مینماید و برای کیهان
نوردان و هیئات مطبوعاتی نشان دوستی خلق ها را تفویض نمودند و گذشته از سیاست های وقت؛ رفتن یک افغان بار اول در فضا خود یک افتخار تاریخی است.
مصاحبه اختصاصی ناهید علومی با خانم ماریا دارو و خانم لیزا سروش : رادیو تلویزیون وطن
خانم ماریا دارو در باره نهضت زنان در فعالیت های رسانوی و تیاتر افغانستان.
ماریا دارو : ستم بالای زنان افغانستان ریشه های تاریخی دارد
مهمان برنامۀ صدای زنان، این بار خانم ماریا دارو است، که نویسنده و یکی از شخصیت های رسانه ای افغانستان میباشد.
نشر شده در : 13/09/2023 – 19:27
بر روی لینک فشار بدهید و مصاحبه را بشنوید.
مصاحبه خیلی جالب در باره تاریخ فرهنگ وهنر؛ آقای احمد شاه راستا با : دکتورعنایت الله شهرانی
سخنان دکتور شهرانی درباه تاریخ هنر وفرهنگ افغانستان با تلویزیون بهار تاریخ دوره های خیلی قدیم را به مردم افغانستان بیان کردند. از دوستان میخواهم این مصاحبه جالب را بشنوند.
گفت و شنود با خانم ماریا دارو : مصاحبه کننده – امان معاشر—–March 6th, 2011
هشت مارچ روزهمبستگی بین المللی زنان جهان است. این روز با میمنت وخجسته در سراسرجهان بشری تجلیل می گردد و از حقوق حقه ای زنان دفاع بعمل می آید.
علی رغم اعلامیه ای جهانی حقوق بشر، فرامین و قوانین بین المللی وحتی قانون اساسی افغانستان ، زن در جامعه ی ما از حقوق انسانی و مدنی بر خوردار نیست. حق انتخاب همسر زندگی رابرخلاف هدایات صریح اسلامی ندارد. جامعه ای سنتی و قبیله وی لت کردن زنان راامر قانونی میدانند، ومردان بخود حق میدهند که چند همسر داشته باشند و با قوانین ظالمانه در مورد حکومت میکنند حتی ارکان بلند پایه ای دولتی برای زنان خویش اجازه کار بیرون از منزل را نمی دهند و زنان خویش را مستور نگهمیدارند. یکی از رهبران جهادی بنام شیخ محسنی قانون احوال شخصیه را که محروم ازهمه حقوق انسانی میباشد به عرصه عمل قرار داد تا هر نوع پیش آمدیکه مرد لازم داند انجام دهد و تام الا ختیار است و مرد میتواند دختر نا بالغ را در سطیره ای نکاح خود در آورد . در حالیکه بلوغ شرط اساسی در اجرأ قانون شرعی است. این وضع زنان و دختران کشور را به سطوح آورده و بخود کشی و خود سوزی مبادرت می ورزند و به حیات پر مشقت خویش یکباره پایان میدهند.
ادامه خواندن گفت و شنود با خانم ماریا دارو : مصاحبه کننده – امان معاشر—–March 6th, 2011مصاحبه دکتورعنایت الله شهرانی در رادیو کتاب« درجستجوی حقیقت»
رادیوی جدید کتاب :
Maria Daro <maria.daro@gmail.com> | Sep 28, 2022, 10:31 AM (4 days ago) | ||
to me |
مصاحبه بامولف جوان «دقیق» مصاحبه کننده : نذیر ظفر
اخیراً کتاب «خنیاگران قلم» به زیور چاپ آراسته شد که در سه دهه اخیر نظیر نداشته و مبین ابتکار جوان فرهنگی به نام ( نذیر احمد دقیق ) است.
سوال: در نخست تقاضا دارم تا در مورد خود و زندهگی شخصی تان مختصراً معلومات ارایه کنید.
جواب: من نذیر احمد نام دارم؛ فرزند فیض محمد استم و تخلص فامیلیام ( دقیق ) است. دو خواهر دارم و یک برادر، متاهل استم و دو فرزند به نامهای آرمان دقیق و اسراء دقیق دارم. من با فامیلم در امارات متحده عربی زندهگی میکنم و در یک شرکت تجارتی شخصی مشغول کسب و کار میباشم.
سوال: در چند دهه گذشته هیچ یک از وزرای کلتور و فرهنگ و مسوولان ذیصلاح در مورد جمعبندی سوانح شعرای معاصر وطن، باوجود امکانات دست داشته عطف توجه ننمودهاند; لذا به شما کدام انگیزه باعث چاپ و نشر کتاب (خنیاگران قلم) شد؟
ادامه خواندن مصاحبه بامولف جوان «دقیق» مصاحبه کننده : نذیر ظفرتبصرهء بر مصاحبه آقای سراج با BBC : نوشته؛ ملک ستیز کار شناس سیاسی
«مصاحبه آقای سراج رییس عمومی امنیت ملی را با BBC با دقت تماشا کردم. این مصاحبه ها در تاریخ ثبت خواهند شد از اینرو اهمیت زیادی دارند. مدیریت این مصاحبه را آقای جمالالدین موسوی به عهده داشت که ظرفیت بالایی در پرسیدن پرسشهای خوب دارد.
نخستین چیزی که ذهن مرا مشغول ساخت شخصیت خود آقای سراج بود. به نظرم او میتوانست هر کارهی دیگر در کابینهی سرپرستان اشرف غنی باشد بجز رییس عمومی استخبارات یک دولت در حال جنگ با تروریستان حرفهای که از هر سو با «جمهوریت» در جنگ بودند. به پنج محور اساسی این مصاحبه میپردازم:
ضعف تحلیل از وضعیت
ادامه خواندن تبصرهء بر مصاحبه آقای سراج با BBC : نوشته؛ ملک ستیز کار شناس سیاسیاخلاق اسلامی : مصاحبه از کتابخانه جهان دانش گرفته شد
خبرنگار ازدعوتگرِ مسلمان آمریکایی پرسید :
چگونه بود که اسلام را پذیرفتی؟
در پاسخ گفت: در سفرِ که من و خانم ام به ترکیه داشتیم، از یکی از قریه های دور دست و تاریخی اش دیدن کردیم که شب بر ما فرا رسید، بخاطر هزینه زیادِ که خدمات رهنمای داشت تصمیم گرفته بودیم که به تنهایی بیایم تا باشد از پرداخت پول هنگفت به شرکت های رهنما جلوگیری کرده باشیم ——
در راه بسوی مرکز قریه با دهقانِ برخوردم و از او آدرس هوتل را پرسیدم، او در جواب گفت : ما اینجا هوتل نداریم، می توانی امشب را با من به خانه ام بیایی چون در شهر ما غریبه و مهمانی —-
ادامه خواندن اخلاق اسلامی : مصاحبه از کتابخانه جهان دانش گرفته شدمصاحبه جالب محمد جان گورن با هارون یوسفی
دوستان گرامی !
معلومات اندک در باره این هنرمند موفق سینمایی ما در کتاب هنرمندان تاریخ ساز تیاتر افغانستان ؛ اثر ماریا دارو که در سال (۲۰۱۳) میلادی درکانادا بچاپ رسید ؛ در صفحه (۳۱۸) این کتاب خوانده میتوانید. برای استماع ویدیو بالای لینک فشار بدهید.
مصاحبه محترم پاداش ؛ هنرمند؛ سینما؛ تیاتر و سناریو نویس معروف افغانستان با احمدشاه راستا در تلویزیون بهار
مصاحبه زبیح الله عباسی با درفش جوانان
لطفاٌ بالای لینک فشار دهید و این سند تاریخی را بشنوید:
https://www.facebook.com/darafshjawanan/videos/1067846966685676
مصاحبه اختصاصی جناب محترم دکتور فرید یونس دانشمند ومحقق اسلامی با محترم دکتور فیض الله ایماق دانشمند و نویسنده در چند زبان
لطفاٌ بالای لینک فشار بدهید و مصاحبه جالب را بشنوید.
هفتۀ هفتاد سالگی سلام سنگی « بخش چهارم » دکتور صبور الله سیاه سنگ
دکتور ظاهر طنین و آصف معروف در تابستان 1990 ویژهنامههای سینما، موسیقی، شعر و ادبیات را رویدست گرفتند و خواستند در کنار روال جاری ماهنامۀ “سباوون“، هر سال دو سه شماره دیگر نیز بیفزایند. این زنجیره از نخستین ویژهنامۀ سینمای افغانستان، ایران، هندوستان، روسیه شوروی و امریکا آغاز یافت و با گفتوگوها، بررسیها، گزارشها و برگردانها در 70 برگ رونما گردید.
بخش هنر درونمرزی در برگیرندۀ پیام، یادداشت، یادنامه یا سخنانی از سلام سنگی، یاسمین یارمل، انجنیر لطیف، عادله ادیم، همایون مروت، هما مستمندی، نصیر القاس، زلیخا فخری، عباس شبان، فریده همراه، قادر فرخ، خورشید، عزیزالله هدف، صابره آرش، سعید ورکزی، طاهره، فقیر نبی، عبدالخالق علیل، جوانشیر حیدری، واحد نظری، محمد ایشان سنگشکن، صبور توفان، عبدالله صمدی، شریف خیرخواه، یوسف رویان، عبدالله صمدی، سید وزیر ساویز، کریم نایل، امین رحیمی، جمیل کریمپور، نعمت آرش، عارف کارگردان و دیگران بود.
گفتوشنود زیرین یادگار همان شماره است:
سیاسنگ: نارساییهای سینمای کشور را در چه میبینید؟ ادامه خواندن هفتۀ هفتاد سالگی سلام سنگی « بخش چهارم » دکتور صبور الله سیاه سنگ
مصاحبه احــمـد مسـعـود با تلویزیون جهانی ترکیه : ارسالی پروفیسور داکتر عبدالواسع لطـیفـی
صاحبه با ارکان حرب جنرال رووف بیگی : امان مـعاشـر
کشور افغانستان با چالش های بیسابقه ی امنیتی روبرو است،جنگ خانمانسوز برانداز از سالها بدینسو مردم ما راهر لحظه به کام مرگ فرو میبرد و هستی ما را نابود میکند..
دولت متحد ملی رفت و آمد های جنرالان پاکستانی با مکر و ریا که دم از صلح می زنند و انفجارات و انتحار همه روزه بلاوقفه مردم را می کشد و میهن را در پرتگاه سقوط قرار دادند . با تاسف دولت وحدت ملی به حد با جنرالهای ورزیده که در امور نظامی مهارت کامل دارند در ستیز است و به روشنفکران آگاه و وطنپرست ارجی نمی گذارند ما می خواهیم سولات آتی را با شما مطرح نموده بدانیم که برای حل این مشکلات چه کارهای باید صورت گیرد:
پرسش :برای حل این مشکل و نجات کشور از چنگال انتحار و ددمنشی چه باید کرد؟
سوال: چرا جنرالهای صاحب تجربه و کار کشته را دولت افعانستان برای حل مشکل کشور نمی پذیرد.؟
سوال : شما در کشور های بیرونی مهاجر شده اید برای حل این مشکلات مسوولیت دارید یا خیر ؟ و چه پروگرامهای را باید در نظر گرفت ؟
سوال:با رفقای همکیش خویش مثل محترم افضل لودین نبی عظیمی و سایرین برای حل این مطلب مشورت صورت می گیرد یا خیر؟
سوال :یکبار از زبان افراد اگاه امور نظامی غیر از جنرال دوستم و یک اعلامیه اقای لودین از دیگر افراد با درک مطلب خاص را نشنیده ایم و جهان را نا گذیر ساخت که پاکستان را به جایش بنشانند و جلو این کشور را برای همیشه بگیرند و پاکستان را مهار سازند تا کشور ما از رنج و عذاب نجاد یابد؟ ادامه خواندن صاحبه با ارکان حرب جنرال رووف بیگی : امان مـعاشـر
بزرگان فرهنگ وتاریخ را ارج گزاریم… مصاحبه جالب داکـتر عـنایـت الله شهرانی با خانم ذکیه کهزاد
https://www.youtube.com/watch?v=FZVadgj58NU&fbclid=IwAR2oCBxUmOYdJK_SIAXMDft5lkwu4CR85FKKfEkpGiXVyxwOMcvVN6RJFsc
پاسخ کوتاه به پرسش بلند : دکتور صبورالله سیا سنگ
پرسنده: اگر دکتور صادق فطرت ناشناس روزی بگوید که هرآنچه در سراپای کتاب “ناشناس ناشناس نیست” از زبانم نوشته شده، گفتههای من نیستند و سیاسنگ همه را از خود ساخته است؛ چه خواهی گفت؟
سیاسنگ: خواهم گفت: نوش جانش
[][]
خواسته باشید، میتوانید رو آورید به تماشای کلیپ زیرین
(با سپاس فراوان از کارمندان گرانمایۀ تلویزیون “هستی“)
سپاس از داکتر فیض الله ایماق که درصفحه (۳۷۳) جلد اول قامونس فرهنگ اوزبیکی به فارسی دری٬ تخلص بنده را به اوزبیکی ترجمه و مصاحبه ام را با محترم نذیر ظفر نیز در کتاب اش منتشر ساخته است.
داروdäru { فا.} دوا ، آنچه برای آرام ساختن درد و دفع مرض به بیمار بدهند ، و نیز دانه ها و گرد های خوشبو وخوش طعم از قبیل فلفل، مرچ و زر چوبه و دارچین که از گیاهها و درختان میگیرند و در خوراکها بکارمیبرند.
دارو – تخلص ماریا جان دارو
مصاحبهٔ نذیر ظفر با خانم ماریا دارو
خواندن هرکتاب بدون داشتن سواد نا ممکن است ؛ مگر نوشتن کتاب با داشتن سواد و بینش مشکل ترازآنست که خواننده تصور میکند. برای اینکه از مشکلات نگارشی یک نویسنده آگاه شویم ، آنهم یک خانم نویسنده افغان (ماریا
جان دارو) درزنده گی مهاجرت؛ من چاپ دو اثر تازه این نویسنده را که اخیرًا اقبال چاپ حاصل نموده ؛ بهانه قرار داده و با ایشان گفت شنودی ترتیب نموده ام که شما عزیزان را به خوانش این مصاحبه فرا میخوانم :
۱ – پرسش : کدام اصول باید در نگارش یک کتاب مد نظر گرفته شود؟
پاسخ – نو یسنده گی یک علم خیلی بزرگ و کاربس دشواراست و ابعاد مختلف دارد باید آنرا ازچندین جهت به برسی گر فت؛ برای یک نویسنده مطا لعه عمیق آثار بزرگان؛ دانستن لغات فراوان ادبی و اصلاحی و صورت بکار برد آن در جاه و مکان منا سب؛ فهم سیاسی؛ اجتماعی وفرهنگی.
اصول و یا شیوه نگارش هر نویسنده نظر به فهم و اندوخته، خود علاقه مندی شخص خویشرا پیدا میکند که درتولید کدام نوع آثارمو فق است ؛ زیرا استعداد و علایق شخص نویسنده در نگارش تاثیر گذار است.در نگارش یک کتاب ضلع اول مثلث را که تهداب نگارش میباشد باید خیلی وسیع و محکم بناً نماییم . ادامه خواندن سپاس از داکتر فیض الله ایماق که درصفحه (۳۷۳) جلد اول قامونس فرهنگ اوزبیکی به فارسی دری٬ تخلص بنده را به اوزبیکی ترجمه و مصاحبه ام را با محترم نذیر ظفر نیز در کتاب اش منتشر ساخته است.
عالیه عطایی- قصه گوی مرزها : حمید اکبری
عالیه عطایی نویسندهای اصالتا افغانستانی اهل هرات است که در ایران بزرگ شده است. او ماستری تئاتر از دانشگاه هنر تهران دارد و علاوه بر داستان نویسی در حوزه نمایشنامه و فیلمنامه هم فعالیت میکند. عالیه عطایی برای نگارش رمان کافور پوش، موفق به دریافت جایزه مهرگان ادب شد و باز برای همان رمان برنده جایزه ادبی واو، برای رمان متفاوت سال شد و در زمینه نگارش نمایشنامه نیز جوایزی بدست آورده است. منتقدان فارسی زبان او را از تاثیرگذارترین نویسندگان زن همدوره خودش میدانند. عالیه عطایی با محوریت مهاجرت مینویسد و از نسل دو مهاجر داستان میسازد. آدمهایی که خودش را جزوشان میداند و میگوید « معلوم نیست اگر روزی حس کنم به خانه برگشته ام داستانی برای نوشتن داشته باشم«. او در حال حاضر رمانی با عنوان «سال مرزى» را آماده چاپ دارد که مثل دیگر آثارش در آن به نسل مهاجر افغانستانی پرداخته است.
داستاننویسی در افغانستان تقریبا پیشینه یک قرنه دارد و با ترجمه «فاجعههای پاریس» و برخی داستانهای عامهپسند اروپایی توسط محمود طرزی، داستاننویسی مدرن نویسندگان افغانستان را به سمت خود کشاند. ولی به رغم این پیشینه، دستاوردهای حوزه داستاننویسی ما بسیار ناچیز است. چه چیزهایی مانع رشد داستاننویسی در افغانستان شده است؟ ادامه خواندن عالیه عطایی- قصه گوی مرزها : حمید اکبری
میترا ارشادی عاصی کیست؟ مصاحبه کننده : مـریـم جـدیـر
شناخت من با میترا ارشادی عاصی برمیگردد به سالهای خیلی دور، آنگاهی که پدران و مادران ما دوستان همدل و همصدا بودند. به آن زمانهای که دوستی ها با صفاتر و سفره عاطفه ها رنگین تر بود. میترا دختری سرشار از استعداد و شاگرد ممتاز لیسه عالی ملالی بود و ما که در صنوف پائینتر درس میخواندیم ، همیشه به دید تحسین و بلند به او و همقطاران اش مینگریستیم.
بعد همه در روزمرگی و حوادث ناخواسته زندگی سرگردان شدیم، تا آنکه نوید خوش ازدواج میترا را با عاصی بزرگ شنیدم . اما دیری نگذشت که خبر تلخ رفتن عاصی رسید . شاید قرار زندگی همین بود که بار دگر با هم روبرو شویم هر چند این دیدار با اشک و درد همراه بود.
جریان زندگی باز هم ما هر دو را در یک مسیر قرار داد و در غربت سر از یک سرزمین بلند کردیم.
در گفتگویی به سراغ او رفتم برای شناخت بیشتر این بانوی توانمند و موفق . با ما همراه باشید.
از روند زندگی تان بگویید، میترا کیست؟
– اولین فرزند خانواده ام هستم که در یک تابستان داغ و آفتابی در شهر کابل چشم به دنیا گشودم واز تولد تا مهاجرت در شهر دوست داشتنی ام کابل بسر بردم. ادامه خواندن میترا ارشادی عاصی کیست؟ مصاحبه کننده : مـریـم جـدیـر
مـصاحبـه با خانـم مینه بکتاش تـوسط – زهره اسپات خبرنگار جریده هشت صبح
هرگاه خاطرات رادیو و تلویزیون ملی افغانستان در جمعی مرور میشود بیگمان از مینه بکتاش به عنوان یکی از برترین گویندههای آن، یاد میشود. چهرهای که برای بسیاریها تداعیکنندهی روزگاری شیرینتر از اکنون است، چهرهای که توانسته سالها بینندگان را به تماشای تلویزیون فراخوانده، با صدایی مطمئن از خبرهای روز برایشان بگوید. کسانی که در آن روزها برای ساعتی چشم به تلویزیون میدوختند تا از زبان او بشنوند که در جهان پیرامونشان چه میگذرد، چنان با او خو گرفته بودند که در نبودش تا کنون هم جای خالی او را احساس میکنند و برای جوانترها از او و حال و هوای شیرینی که جوانی خودشان داشته است، قصه میگویند.
کمی از خودتان برای خوانندههای ما بگویید.
مینه: من مینه بکتاش استم، البته پیش از ازدواج نام خانوادگیام عمری بود، در کابل زاده شدم و در خانوادهای روشنفکر و تحصیلکرده پرورش یافتم، دورهی لیسانس و ماستری را در دانشگاه کابل گذراندم و در سال ۱۹۹۱ برای ادامهی تحصیل و گرفتن مدرک دکترا در رشتهی حقوق بینالملل به روسیه رفتم. اکنون به عنوان رییس بخش افغانستان در سرویس جهانی بیبیسی کار میکنم و مادر دو پسر با نام های پامیر و ودیر استم.
چطور خودتان را در قلمرو خبرنگاری یافتید؟ ادامه خواندن مـصاحبـه با خانـم مینه بکتاش تـوسط – زهره اسپات خبرنگار جریده هشت صبح
مصاحبه جالب آقای اکبر نیکزاد هنرمند محبـوب افـغانستان با تلویزیون طوطی
افغانستان رویای کودکانه: پاک، زیبا، خیالانگیز : نویسنده: محمد اعظم رهنورد زریاب هفتهنامه “ژوندون”: شماره ۳۵، اکتوبر 1970
ژوزف کسل ساده و حتا میتوان گفت فقیرانه لباس پوشیدهبود. موهای سرش که خاکستری بود، به موهای آشفته و نامنظم انشتین شباهت داشت. با صمیمیت و گرمی دست داد و احوالپرسی کرد. وقتی عکاس ازش عکس برداشت، چند بار گفت: “تشکور … تشکور“. به انگلیسی گفتم: “خوب است شما زبان دری هم یاد دارید“. خندید و گفت: “تنها همین تشکور و بامان خدا را یاد دارم“.
مدتی با این نویسنده بزرگ فرانسوی در باره مسایل پراگنده گفتگو کردم . از هرچیز و همهجا سخن گفتیم. سرانجام قلم و کاغذم را کشیدم و پرسیدم: “اگر قرار باشد در مورد افغانستان از تشبیه کار بگیرید؛ کشور ما را به چه چیزی در جهان تشبیه میکنید؟” کسل خندید. سرش را تکان داد. مدتی به صورت نامفهومی غمغم کرد و بعد گفت: “به نظر من افغانستان را میتوان به یک رویای کودکانه تشبیه کرد. سرزمین شما مانند یک رویای کودکانه، پاک زیبا و خیالانگیز است. همین. من افغانستان را به رویای کودکانه تشبیه میکنم“.
زریاب: در باره “رمان معاصر” چه نظر دارید؟
کسل: جریانی را که به نام جریان “رمان نو” یاد میشود، دوست ندارم. ممکن است رمانهایی که در محدوده این جریان به میان آمدهاند، خوب باشند، ولی رویهمرفته بینش این نویسندگان درست نیست. این نویسندگان پدیدهها را به دقت شرح و توصیف میکنند، اما در نوشتههای شان عصاره هنری چندانی وجود ندارد. رمان یک آفرینش است. شکسپیر، بلزاک، تولستوی و دیگران بهراستی آفریننده بودند. دهه بیستم قرن ما نیز نویسندگان بزرگی چون فالکنر و همینگوی را پرورد، اما اکنون …
زریاب: در باره همینگوی که مشخصتر سخن بزنیم، شما او را چگونه یافتهاید؟
کسل: همینگوی نویسنده برجستهیی بود. او نوشتن و زیستن را با هم درآمیخته بود. برای او نوشتن زیستن بود و زیستن نوشتن. ادامه خواندن افغانستان رویای کودکانه: پاک، زیبا، خیالانگیز : نویسنده: محمد اعظم رهنورد زریاب هفتهنامه “ژوندون”: شماره ۳۵، اکتوبر 1970