عربستان سعودی در اوج شعله های جنایت اش میسوزد : عـارف عرفـان

 عربستان سعودی به‌مثابه مولد و حامی تروریسم جهانی، جهنم یی که برای بشریت برپا نموده بود اکنون خود در میان شعله‌های آن می‌سوزد.

 این آتش برخاسته از درون آه و فریاد ده‌ها هزار یمنی، سوری، لیبیایی، عراقی، فلسطینی، افغانستانی و… است که همه قربانی جنایات آل سعود و ماشین کشتار وهابیسم و سلفیسم ایست که توسط عربستان سعودی در همه جاه به راه انداخته شده است.

 مثلث آمریکا، عربستان سعودی، و پاکستان برای خلقت تروریسم به‌مثابه افزار راهبردی آن‌ها، در بربادی افغانستان نقش بنیادی داشت.

 عربستان سعودی به‌مثابه «بانک» تروریسم جهانی، گروه‌های تروریستی را در دهه هشتاد در جنگ افغانستان، تجهیز و تمویل نمود و حدود ۷۰ هزار تروریست عربی از جمله شبکه تروریستی القاعده را در جنگ علیه دولت، سرزمین و مردم افغانستان گسیل داشت.

 مزید بر آن عربستان سعودی هزاران مدرسه را برای تربیه تروریسم و طالب در پاکستان گشایش بخشید. طالبان از فرآورده‌های تولیدی آمریکا، پاکستان و عربستان سعودی‌اند.

 عربستان سعودی در امتداد پروژه‌های تروریستی، در سال ۲۰۱۵ ایتلاف عربی را تشکیل نمود و تحت حمایت آمریکا و اسرائیل به طرز مستقیم با آغاز بمباران هوایی، کشور یمن و مردمان بی‌دفاع آن سرزمین را مورد تجاوز قرار داد و در آن سرزمین مسلمان نشین محشر برپا کرد.

 تا کنون عربستان سعودی ده‌ها هزار مسلمان را در یمن به قتل رسانیده و با کاربرد تحریمات و محاصره اقتصادی، آن کشور را به قحطی گرفتار نموده و تاکنون ده‌ها هزار انسان در نتیجه نبود غذا و دوا و درمان در آن کشور آفت زده جان باخته اند.

 جنگ و تحریمات اقتصادی عربستان سعودی فاجعه بزرگ بشری را در یمن ایجاد نموده است.

 اما در یک چرخش دراماتیک، آتشی را که خاندان آل سعود برای مسلمانان جهان شعله ور ساخته بود، دامنه های آن عربستان سعودی را درهم پیچانیده و شعله‌های آن از درون بزرگترین تاسیسات نفتی جهان از قلمرو عربستان سعودی برخاسته و عنقریب شهر ریاض و کاخ شاهی یا عشرتسرای شاهان و امیران آل سعود را درهم خواهد پیچانید‌.

 کشوری که ادعای امپراطوری اسلامی را در میان کشور های اسلامی در جهان در سر میپرورانید و تحت سایه حمایت آمریکا و اسرائیل نعره میکشید ظرف چند دقیقه در ربرابر تهاجم بی‌سابقهٔ شبه نظامیان حوثی یمن، به زانو درآمد و در آتش سوخت.

 روز شنبه ۱۴ سپتامبر، شبه نظامیان حوثی یمن اعلام کردند که با استفاده از ۱۰ هواپیمای بدون سرنشین، حمله گسترده ای را به چندین تاسیسات شرکت نفتی «آرامکو» در عربستان سعودی از جملهٔ بزرگترین پالایشگاه نفت جهان در ابقیق انجام داده اند.

 این حرکت بخشی از عملیات تلافی جویانه حوثی ها بود که به پاسخ بمباران بی بدیل نیروی هوایی عربستان طی بیش از چهار سال انجام شد.

  به اساس آمار سازمان ملل متحد بیش از صد هزار نفر درین عملیات کشته شده و بر قول این سازمان بزرگترین بحران بشری را از زمان جنگ جهانی دوم پدید آورده است.

  حال این حوثی های یمن اند که ابتکار مانور سیاسی را بدست گرفته هکذا عربستان سعودی، خود را در موقعیت اقدامات تلافی جویانه حوثی ها می بیند که می توانند هر لحظه با نیروهای موشکی خود صدمات شدید نظامی و اقتصادی را به ریاض وارد کنند.

 آمار نشان می دهد که ریاض روزانه حدود ۳۰۰ میلیون دالرخسارات این ضربات را در استخراج نفت تحمل مینماید.

  در همین حال، تولید نفت عربستان به دنبال حمله شنبه به نصف رسیده است و حوثی ها با بودجهٔ ۲۰۰ هزار دالری نظامی، موفق به تحمیل ملیارد ها دالر خساره به عربستان سعودی گردیده اند.

 تجاوز عربستان سعودی در یمن، انکشور را در انزوای سیاسی کشانیده است. عقب نشینی مصر و امارات متحده عربی از درگیری در یمن، ناشی از تمایل آن‌ها برای بهبود روابط  با تهران و عدم امکان دخالت مستقیم ایالات متحده در درگیری های موجود، مشکلات مهمی را برای آل سعود ایجاد کرده است.

  سازمان ملل متحد این درگیری را بزرگترین بحران بشری در جهان می داند.

 به دنبال این ضربات، دولت عربستان سعودی به حیث کلید دار کعبه، در اوج شکست و ناتوانی و ذلت دست به دامان آمریکا بُرد و از آن کشور در برابر شبه نظامیان حوثی پناه جست و درخواست کمک نظامی نمود.

 به باور آگاهان سیاسی، ترامپ، با حفظ ارسال نیروی نظامی به عربستان سعودی، قصد ندارد با برانگیختن جنگ جدید، درین درگیری ها، موقعیت خود را در انتخابات آتی ریاست جمهوری در رقابت با نامزد دموکرات‌ها، از دست بدهد و بخت خود را در برابر قدرت عظیم نظامی ایران و حامیان جهانی آن بیازماید.

  هجوم حوثی ها به عربستان سعودی اکنون یک رویداد روزانه است و تا زمانی که ریاض به ارتکاب جنایات جنگی برعلیه غیرنظامیان بیگناه یمنی ادامه دهد، اوضاع فقط بدترمی شود و پیامدهای فزاینده ای برای ثبات داخلی سیستم سعودی به همراه خواهد داشت.

 

 تبعات هجوم حوثی ها…

 تهاجم پیروزمندانه حوثی ها، قاعده بازی را تغییر داد. حال خاندان آل سعود و همپیمانان سیاسی شان نیاز به تجدید راهبرد سیاسی و نظامی شان دارد.

 شکست ناپذیری سیستم های تسلیحاتی ایالات متحده حالا فقط میتواند در فیلم های هالیوود به نمایش در آید. پیشرفته ترین سیستم پدافند هوایی و پرهیاهوی پاتریوت آمریکا در برابر چند هوا پیمای ارزان قیمت حوثی ها، از کار افتید و در نتیجه ضربات محکم بر مارکیت تجارت نظامی آمریکا وارد ساخت.

  قرار گزارشات هواپیماهای بدون سرنشین حوثی ها کمتر از ۲۰ هزار دالر هزینه دارد.

 یک کارشناس نظامی سعودی گفت که ملیارد ها دالر هزینه تاسیسات نظامی نمودیم در ازای آن آشغال خریده ایم.

 کارشناس امنیت سعودی می‌گوید: هیچ دفاعی وجود ندارد. هیچ تاسیساتی نیست که تحت پوشش پدافند هوایی قرار داشته باشد.

 حملات یمنی‌ها به مراکز اقتصادی عربستان نظیر فرودگاه‌ها، ایستگاه‌های پمپاژ نفت و میدان های نفتی نشان دهنده ضعف بیش از حد عربستان در دفاع از منافع خود است اما کار به این جاختم نمی‌شود.

 اندیشکده «سی اس آی اس» می‌گوید ایران بزرگترین دارنده موشک‌های کروز و بالستیک خاورمیانه است و سامانه‌های این کشور می‌توانند به راحتی از سیستم‌های پدافند هوایی عربستان عبور کنند.

 حوثی ها در ماه های اخیر موفق شده اند ده‌ها بار با استفاده از وسایل هوایی مختلف، اهداف خود را در عربستان سعودی مورد حمله قراردهند.

 این مسئله بار دیگر شکست کلی سیستم‌های پدافند هوایی آمریکا در این کشور را برجسته می کند. آمریکا و متحدین منطقه ای آن درین تهاجم یمنی ها به حد کافی تحقیر و توهین شدند.

 پومپئو وزیرخارجه آمریکا، تهران را به خاطر حمله یمن به عربستان سعودی بدون هیچ اثباتی، متهم می نماید. واشنگتن تنها به دلیل اینکه مداخله مستقیم برای اقتصاد جهانی بسیار خطرناک است، می کوشد با توییت و پارانویا راجع به ایران، برای ارائه کمک به متحدانش بپردازد. از احتمال بعید است که این درگیری به یک جنگ منطقه ای گسترده تبدیل شود.

 استراتیژی یمن در حال حاضرمتوقف ساختن بمباران ریاض از طریق فشار نظامی، افزایش ناپایداری و هزینه های اقتصادی و کاربرد ضربات بر ذخایر استراتژیک ۲۰ ملیارد بشکه نفت عربستان سعودی است.

 سعودی ها در یمن کارت های بیشتری برای بازی کردن ندارند. آن‌ها نمی خواهند با انصارالله مذاکره نمایند. برای آن‌ها تهران غیر قابل دسترسی است. تل اییب مایل است تا بیش از پیش عربستان را در باطلاق جنگ غوطه ور نماید.

 حال تعادل منطقه بویژه در چشم انداز موقعیت سیاسی و نظامی ایران بصورت کل بهم خورده است.

 عربستان که مایل بود، ایران را در چارچوب محاصره نفتی محصور دارد، حال خود در تله افتیده تولیدات آن به نصف رسیده است.

 برای نئوکون ها، وهابی ها و صهیونیست ها نمی توان خبر بدتر از آن داشت. اگر حوثی ها می توانند با استفاده از ۱۰ هواپیمای بدون سرنشین چنین خسارات بزرگی برعربستان وارد کنند، باید تل آبیب، ریاض و واشنگتن با این فکر فرو روند که در برابر حملات مستقیم ایرانی ها، چگونه قادر به دفاع خواهند بود؟

 تدابیر آمریکا برای اعزام نیرو برای حمایت از عربستان سعودی و متهم ساختن ایران درین حملات از یکسو و از سوی دیگر راه اندازی تمرینات مشترک نظامی روسیه، چین و ایران در دریای عمان حکایتگر افروختن تنش‌های بیشتر سیاسی در شرق میانه خواهد بود.

  

با احترامات بی پایان

 لندن، سپاتمبر ۲۰۱۹

 

منابع:

 پایگاه تحقیقاتی گلوبال ریسرچ