چندروز قبل اطلاع یافتم که در پانزدهمین اجلاس کمیتهء جهانی ثبت میراث های معنوی هنر میناتورهرات افغانستان به فراموشی سپرده شده است که به همین ملحوظ نمایندگان سازمان ها و انجمن های فرهنگی دولتی و غیر دولتی چون مرکز مطالعات استراتیژیک مراتب اعتراضیه ء خودرا نسبت به عدم ثبت آن آثار در کنار کشور های ایران ، ترکیه ، آذاربایجان و ازبکستان از طریق وزارت اطلاعات فرهنگ برای بازنگری اعلام داشته اند که به نظر نگارنده این کار بسنده نخواهد بود چه بهتر است که سازمان های مذکور در مجموع بطور جداگانه یک قطعنامهء اعتراضیه را به زبان انگلسی تهیه نموده و آنرا از طریق ادارات سازمان ملل متحد و یونسکو برسانند که به احتمال زیاد اجرای این امر بیشتر راه گشا خواهد بود.
نکتهء را که باید یادآوری نمایم اینکه آثار هنری میناتور استاد کمال الدین بهزاد ، بایسنقر ، میر عماد در کتابخانه یا موزیم چستر بیتی آیرلند در محلی که من سکونت دارم در پشت وترین های موزیم مذکور بنام ایران معرفی شده بود ، به همین منظور من چندین سال قبل خواهان ملاقاتی با پروفیسور Michael Ryan رئیس کتابخانه ء چستربیتی شده بودم واو باصرف چای و عصریه در رستورانت سیلک رود Silk Road یا راه ابریشم همان موزیم از من پذیرایی گرم کرد. من در ضمن ملاقات از معرفی آن آثارتاریخی افغانستان بنام ایران اعتراض نمودم ووی با یک تبسم و معذرت خواهی برایم گفت خیر است آثار هنری تاریخی ما هم در موزیم ها بنام بریتانیا یاد می شود ولی حالا دیر شده ودر جا او این موضوع را در کتابچه اش یادداشت نمود. من سال قبل خواستم تا تصویری را از آن بردارم که خوشبختانه مسئولین نه تنها نام ایران را حذف نموده بودند بلکه با یک تحقیق درست با نگارش یک متن کامل به معرفی آثاریادشده بنام هرات افغانستان پرداخته بودند که بطور نمونه از بعضی از نوشته ها عکس برداری نمودم.
آقای حامد نوید از ویرجینای امریکا متن انگلیسی را درهمین زمینه تهیه نموده و قرار است آن متن را عنوانی ریاست یونسکو بفرستند که کار شان در خور ستایش پنداشته می شود. ایشان از همه فرهنگیان خواسته اند که غرض داد خواهی برای احقاق حقوق فرهنگی افغانستان در ارتباط به تصمیم ناسنجیدهء یونسکو با کلیک نمودن بالای تصویر پشتیبانی شانرا درزمینه برحق ابراز نمایند و همچنان دوستان را به ابراز نظریات و پیشنهادات بیشتر دعوت کرده اند. نگارنده پیشنهاد نمود تا موضوع خوشنویسی را نیز درهمان نامه در نظر داشته باشند به پاسخ نگاشته اند که در نامه ء انگلیسی فقط نام خطاطان آن دوره تذکر یافته است.
با ذکر مراتب فوق امیدواریم تا نهاد های فرهنگی به شمول انجمن ها و موسسات فرهنگی افغانستان درداخل و بیرون مرزها طور مستقل هم ازین شیوه پیروی نموده ممنون سازند.