موزیم مهاجرت آیرلندی:

امروز هجدهم می ۲۰۲۳ مطابق ۲۸ ثور ۱۴۰۲ شمسی سالروز جهانی موزیم ها نامگذاری شده است و به همین مناسبت در وازه های همه موزیم ها برای بازدید گننده ها گشوده می باشد. 

مهاجرت یک امر طبعی است ، آنطوریکه مرغان برای آب و غذا واقلیم بهتر از یک محل به محل دیگری مهاجرت می نمایند ، انسان ها هم به دلایل مختلف از یک قاره به قاره دیگر ویاازیک کشور به کشور دیگری کوچ می نمایند که این مهاجرت ها شامل حال آسیایی ها ، افریقایی ها یا افغان ها نبوده بلکه اروپائی ها وغربی ها هم همه روزه از یک کشور به کشور دیگری برای دریافت کار بهتر ، حقوق بیشتر وزندگی آرام همواره هجرت می نمایند.

آیرلندی ها هم به اثر قحطی و جنگ ها طی سالیان قبل در حدود ده ملیون به کشور های دیگر غربی چون امریکا ، کانادا و آسترالیا هجرت نموده و با ورود شان مورد استقبال کشور های میزبان قرار گرفته و مردم شان ادعا دارند که آن مهاجران بطور موفقیت آمیز در طرح و شکل گیری سایر کشور ها اثر گذار بوده اند ، کشور آیرلند هم به همین منظور طی دوسال قبل برای ارج گذاری از کارنامه های مهاجران شان در سایر کشور ها به تاسیس موزیم دیجتالی تحت نام Irish Immigration Museum پرداخته اند تا کارنامه های آنها را طی دوران جنگ ها و ایام مهاجرت جمع آوری نموده ودرین موزیم به معرض نمایش قراردهند.

چند سال قبل ایمیلی را از موزیم مذکور دریافت نموده بودم ولینک آنرا به زبان انگلیسی در صفحه ام با همگان شریک ساختم ، خوشبختانه  به دعوت متصدی موزیم آقای Nathan Mannion توانستم از موزیم مذکور بازید نموده وساعت ها پای تماشای فیلم ها ویدو های مختلف سپری نمایم که دیدن آنها برایم نهایت جالب و ارزنده بود. باید متذکر شد که با ورود به موزیم برای هر سیاح یا بازدید کننده یک پاس که روی آن پاسپورت نگاشته شده است به عنوان راهنما داده می شد تا از هجده گالری  مختلف تحت نام های چون : دستیابی به بد بختی ، ترک جزیره ، ایجاد طراحی ، کشف واختراع ، اعتقاد ها ، جامعه و کار فرهنگی ، درگیری ، دولت و جامعه ، بازی ها در جهان وغیره را بازدید نموده و در ختم دردرب ورودی هر بازدید کننده باید با معرفی خود نظریات و پیشنهادات خودرا بطور نوشتاری در کامپیوترها ارائه می نمود.

مدیر موزیم Jessica Traynor اظهار داشته است اینکه امروزه آیرلند میزبان جوامع مختلف دیگری با فرهنگ های مختلف از سراسر جهان می باشد ، طوریکه مهاجران ما در کشور های دیگر مورد استقبال قرارگرفته اند اکنون جای آن دارد تا داستان ها جوامع جدید آیرلندی  که درین کشور حضور دارند از بین مردم آن شنیده شود و با یک جمع بندی به عنوان یک مجموعه تحت نام جوامع جدید آیرلندی که این سرزمین امروز بنام خانه دوم شان محسوب می شود ، بطور دیجتالی شامل بخشی ازین موزیم گردد.

قابل یادآوریست که این موزیم محفلی را بتاریخ  شنبه و یکشنبه 18 و 19 آگست سالجاری از ساعت ده الی شش بعداز ظهر راه اندازی می نماید واز همه جوامع مختلف دعوت بعمل آورده است تا با معرفی خود ارائهء اشیای مختلفی که از کشور خود دارند چون لباس ، عکس ، خاطره یادگاری ، وسایل هنری ، مدال ها وده ها نوع دیگر که هرکدام از آنها معانی خاصی را داشته باشد برای غنای بیشتر موزیم به معرفی بگیرند. اشیای ارائه شده مهم نیست که باارزش یا کم ارزش باشد بعد از ثبت دیجتالی به صاحب آن برگردانده می شود و هر شخص فقط یک شی را باید معرفی نماید.ما امیدواریم تا افغان های مقیم آیرلند هم درزمینه فعال شده وبتوانند با معرفی اشیای مختلف در هر ساحه ،  فرهنگ افغانستان را درین موزیم دیجتالی معرفی نموده ممنون سازند. اگر شخصی به زبان انگلیسی تسلط نداشته باشد میتواند به زبان خود با معرفی شی دست داشته صحبت نماید ، چه موزیم به داشتن زبان های مختلف هم دلچسپی  خاص دارد. من سه جلد کتاب را با تصویر یکی ز مدال های قبله گاه مرحوم خودرا که با فرمان محمد ظاهر شاه تحت عنوان (‌ پوهنه) با دانش یاد می شود درین موزیم تقدیم نمودم که در موزیم مذکور نگهداری می شود.  آدرس موزیم به شرح ذ یل معرفی می شود:

IPIC

Irish Immigration Museum

Custom House Quay

Chq Buildin

Dublin – 1

این پروژه که شامل میراث های فرهنگی سال 2018 اروپا می باشد ، به همین منوال در کشور های دیگر اروپایی چون بلجیم ، هالند ، لوگزامبورگ ، هنگری ، کروشیا ، لتویا و سربیا تحت اجرا قرار داده خواهد شد وباز هم امیدوارم افغان های مادرآن کشور ها درزمینه اشتراک خود سهم بسزایی را ایفا نمایند.

 ازآنجاییکه ملیون ها مهاجر ما در کشور های دیگر پناهنده شده اند و همه در چرخ اقتصادی ، اجتماعی. فرهنگی مفید تلقی می شوند. امیدواریم با تاسیس همچو موزیمی در افغانستان عزیز  روزی کارنامه های شان در همچو‌ موزیم دیجتالی  جمع آوری و نگهداری شود.