ما زنان این سرزمین با تطبیق قانون اساسی کشور هنوز فاصله بس دراز داریم
از یازده سال به این سو دولت افغانستان همواره از طریق رسانه های جمعی ملی و بین المللی وضعیت زنان را رو به بهبود جلوه داده و نقش آنها را در روند دموکراتیزه سازی افغانستان مهم خوانده است. این نقش و حق در قانون اساسی کشور ماده 22 آن به صراحت بیان شده است.
این حق ساده بدست نیآمده بلکه حاصل مبارزه آزادی خواهانه و حق طلبانه زنان این سرزمین از دهه های بسیار دور بوده است. زنان افغانستان برای اسقرار و استمرار حکومتهای دموکراتیک و هم سویی با این تحولات و تغییرات سازنده در جامعه هزینههای سنگین پرداختهاند. نقش زنان را در ساختار حکومت ها، پارلمانها و دستگاه های عدلی و قضایی کشور در آن سال ها نباید نادیده گرفت. بعد از سقوط حاکمیت طالبان در سال 2001 و تصویب قانون اساسی کشور، اولین سال ها، با تمام کاستیها دوره پر از امید برای زنان افغانستان بود. در نخستین سال های این دهه ما شاهد تحولات مثبت در راستای اعتلا و آزادی زنان از بند اسارت، تعصب و بنیادگرایی بودهایم. این تحولات صفحه جدیدی از تاریخ را برای زنان باز کرد و با جرأت می توان گفت که حکومت نوپا و دموکراتیک افغانستان به خواستگاه آرمان های برابری خواهانه و عدالت جنسیتی زنن خسته از حکمروایی تحجر و زن ستیزی مبدل شد.
در تمام دوران مبارزه، ما زنان همواره صدای حق طلبانه خود را به گوش دولت افغانستان و جوامع بین المللی رسانیده و نگرانی های خود را از عدم مشارکت سیاسی زنان در سرنوشت جامعه، وضعیت زندگی، صحی، آموزش و پرورش، نبود سر پناه، مهاجرت های اجباری از اثر جنگ های جاری ابراز داشتهایم ولی اندک بهایی به این خواستهها داده نشده وصرف به پیشرفت و دستآوردهای زنانی اشاره شده که شمار آنها در مقابل کل زنان افغانستان بسیار اندک است. عدم حاکمیت قانون، روند طولانی دادرسی و وجود قوانین زن ستیز، عدم توجه جدی به وضعیت زنان و حمایت های قانونی از آنان، تقویت نهادهای غیررسمی و توجه بیشتر به جامعه مردسالار، سنگسار، قتل، قطع اعضای بدن زنان و قتل های ناموسی به بهانه جاری کردن احکام شریعت در ساحات تحت تسلط طالبان، زندگی را برای زنان دشوار ساخته است. عدم شفافیت در مذاکرات داخلی و خارجی این نگرانی را بیشتر ساخته است که گویا این وضعیت وخیمتر خواهد شد و کل جامعه به دوره سیاه گذشته و جنگ های داخلی برخواهد گشت.
با محبت
عالمه
Dr. Alema Alema
Founder of the Women Political Participation Committee
Cell: 0093 (0) 700 22 48 18
0093 (0) 799 01 46 65
امکان ثبت دیدگاه وجود ندارد.