خیلی‌ها برایشان سوال است که آیا خانم‌ها می‌توانند بدون همراه در هتل‌ها اقامت داشته باشند، یا نه؟! : پترام کاظمی

پترام  کاظمی
در گذشته هتل‌ها اجازه نداشتند پذیرای مسافرهای خانمی باشند که بدون همسر یا والدین خود سفر می‌کنند. شما اگر قصد داشتید شب را در یک هتل بمانید، باید از اداره اماکن نیروی انتظامی معرفی‌نامه می‌گرفتید تا اثبات شود از خانه فرار نکرده‌اید یا این که دردسرساز نیستید!

اما در سال 1378 بالاخره این قانون لغو شد و از آن به بعد خانم‌ها نیز مانند آقایان با همراه داشتن مدارک شناسایی معتبر می‌توانند در مراکز اقامتی پذیرش شوند. فقط کافی است مدیریت هتل با اداره اماکن تماس بگیرد و مشخصات شما را اعلام کند تا در سامانه ثبت شود.

با وجود آن که اکنون محدودیت قانونی برای پذیرش خانم‌های بدون همراه لغو شده، ولی برخی صاحبان مراکز اقامتی همچنان به شیوه قبل رفتار می‌کنند و بانوان تنها را نمی‌پذیرند!

به همین دلیل بود که مدتی قبل وقتی یک دختر دانشجوی دختر چند دقیقه دیر به خوابگاه رسید و او را به داخل راه ندادند، به چند مهمان‌پذیر مراجعه کرد اما پذیرش نشد و به ناچار تا صبح در ترمینال اتوبوس خوابید.

در بیشتر موارد در این کشور قانون وجود دارد، اما کسی حال اجرایش را ندارد یا نظارت بر آن کافی و دقیق نیست.

اگر خانم هستید و می‌خواهید تنهایی به مسافرت بروید، هتل‌ها و مراکز اقامتی موظف هستند که شما را پذیرش کنند. و هیچ منع قانوین وجود ندارد.

در صورتی که مسؤولان هتل یا مهمان‌پذیری گفتند که باید از اداره امکان نامه داشته باشید، همان لحظه با پلیس 110 تماس بگیرید و از آنها کمک بخواهید.

هنگام سفر این نکته را هم فراموش نکنید که تاکسی تلفنی 133 یا مراکز مشابه دیگر که زیر نظر شهرداری‌ها فعالیت می‌کنند، از تاکسی‌های گردشی داخل شهر یا آژانس‌های کرایه اتومبیل مطمئن‌تر هستند.

اگر در تهران قصد دارید تاکسی پیدا کنید، ابتدا با 133 تماس بگیرید. اگر تاکسی نداشت تا به آدرس شما اعزام کند، با 118 تماس بگیرید و شماره تلفن یک تاکسی تلفنی خصوصی را بگیرید.

یک مزیت دیگر تاکسی 133 این است که نرخ کرایه آن با دستگاه تاکسی‌متر محاسبه می‌شود و سر پول با راننده بحث و دعوا نخواهید کرد. هیچ‌وقت در هیچ شهری به راننده مسافرکش‌های شخصی اعتماد نکنید و اجازه ندهید ظاهر آراسته، موجه، جنتلمن، ریش‌سفید یا مهربان او شما را فریب دهد.

حتی اگر یک مسافر خانم دیگر داخل خودرو نشسته باشد یا اصلا خودتان تنها مسافر او خواهید بود، باز هم سوار نشوید. اگر همیشه تاکسی تنها گزینه شما باشد، از بسیاری خطرها و آسیب‌ها در امان خواهید بود. بسیاری از کسانی که مورد آزار و اذیت مسافرکش‌نماها قرار گرفته‌اند، به این دلیل سوار آن اتومبیل شده‌اند که با خود فکر کرده بودند:

«خب وقتی تاکسی گیر نمیاد، من چیکار کنم؟!»

خودروهای شخصی که به ظاهر در موسسات کرایه اتومبیل فعالیت می‌کنند و به مسافرکشی می‌پردازند نیز مطمئن نیستند، زیرا هر کسی می‌تواند به راحتی تابلو زرد و پلاستیکی «آژانس» را از فروشگاه بخرد و آن را روی سقف اتومبیل خود بگذارد و با چسباندن ورقه آهن‌ربایی طرح شطرنجی روی کاپوت و صندوق‌عقب خودرو، ادعا کند که در موسسه کرایه اتومبیل کار می‌کند.

اگر شوکر یا اسپری فلفل در کیف خود دارید هم زیاد به خودتان مطمئن نباشید، چون استفاده از این دو ابزار به آمادگی همزمان ذهنی و بدنی و تجربه نیاز دارد. پاشیدن اسپری و شوکر زدن به افراد، هرگز به همان راحتی که در فیلم‌ها تماشا کردید،‌ نیست.

این را هم درنظر داشته باشید که اگر مهاجمان در اثر نفوذ فلفل به چشم‌هایشان کور شوند یا شوکر آنها را بکشد، این شما هستید که در دادگاه محاکمه خواهید شد، چون همراه داشتن این تجهیزات غیرقانونی است و حتی جرم محسوب می‌شود.

با خودتان این‌طور نگویید که: «خب حالا این مسافرکش شخصی را سوار می‌شوم، بعد اگر دیدم طرف مشکوک است و قصد ربودن من را دارد، شیشه را پایین می‌کشم و از مردم کمک می‌خواهم!» ین تصور اشتباه است. مطمئن باشید اگر در چنین شرایطی قرار بگیرید، ملت با موبایل‌شان از شما فیلم می‌گیرند و کسی جلو نمی‌آید. شما خودتان باید مراقب خودتان باشید. این‌طور فکر نکنید که مردم وظیفه دارند از شما محافظت کنند. هیچ‌وقت روی کمک اعضای این جامعه حساب باز نکنید.