گروه موسیقی چهار برادر : استاد وحید قاسمی

از سال 1969 – تا سال 1979 میلادی

 در سال 1969 میلادی  چهارتن برادران از خانواده راستا به نام های بصیر ، فرهاد ، همایون و فرید ، نخستین  گروه موسیقی پاپ را در شهر کابل ایجاد نمودند.

این خانواده در کارته پروان زندگی میکرد . پدر این چهار هنرمند عزیز ما انجنیر عبدالغفور نام داشت که تحصیلات خویش را در رشته ساختمانی  در کشور آلمان به پایان  رسانید و برای مدت دوسال از سوی نهاد  WHO جهت فراگیری وادامه تحصیلات عازم کشور امریکا گردید. او مشوق اصلی فرزندانش بود . فرزند بزرگ زنده یاد انجنیر عبدالغفور ، غفار راستا نام داشت . او  صاحب آرشیفی از آثار موسیقی غربی بود که این چهار برادرهنرمند  از نو جوانی به شنیدن این اثار پرداخته و با گذشت هر روز با ژانر ها و اهنگهای معروف موسیقی غرب آشنایی بیشتر حاصل مینمودند.

 در دهه چهل خورشیدی فرید راستا و همایون راستا  برای مدت چهار سال در کورس های موسیقی که از سوی گویته انستیتیوت ایجاد شده بود، به فراگیری  موسیقی  پرداختند. (فرید راستا در رشته نواختن اکوردیون و همایون راستا در رشته ویلون )

این گروه در سال 1969  میلادی ( 1348 خورشیدی) برای نخستین بار در خیبر رستورانت روی ستیژ هنر نمایی کردند و بعد از گذشت مدت کوتاهی در بین مردم به نامهای چهار بیتل ها ، چهار برداران و یا Four Brothers   به شهرت رسیدند:

فرید راستا : آواز خوان  و نوازنده پیانوی برقی و اکوردیون

فرهاد راستاد : گیتار نواز

بصیر راستا : باس گیتار نواز

 همایون راستا : درم نواز

فعالیت های هنری این گروه به مرور زمان بیشترگردیده ،  نوازندگان دیگری بجای فرهاد راستا و بصیر راستا با این گروه  همکاری را آغاز نمودند :

نور الله کریم زاده به عنوان باس گیتاریست همکاری اش را با این گروپ اغاز وتا  آخرین روز های که این گروپ فعالیت داشت با هم یکجا بودند.

 مایک هیلریو، نوازنده لید گیتار از کشور فلیپین برای مدتی با این گروه همکاری داشت، بعد از او احمد بلوچ  گیتار نواز و بعد از او فرید بختیاری با این گروه گیتار می نواخت.

گروه چهار برادران علاوه  براشتراک در جشن های عروسی ، در رستورانت ها و کلپ های معر وف کابل مانند کلپ 25 – انتر نشنل کلپ –  رستورانت هوتل کابل – پامیر کلپ انتر کانتیننتال-  هوتل سپین زر کابل – شهر غلغله –  خم زرگر- کلپ نمبر 9 – کلپ زنبق طلایی  و غیره کلپ ها با اجرای اهنگهای معروف غربی هنر نمایی می کردند و در نزد  باشندگان شهر کابل و هنرمندان آن روز گاراز محبوبیت  چشمگیر برخوردار بودند.

جناب همایون راستا  از حمایت دو شخصیت گرامی با ابراز سپاس یادآوری کرد :

1- زنده یاد عبدالرحمن مجید ( یک تن از بازرگانان معروف آن روزگار)تمام آلات موسیقی  مورد نیاز این گروه رابرای شان فراهم نمود.

2-    زنده یاد شاولی  ولی  (ترانه ساز )چهره تابناک موسیقی معاصرو آهنگساز مطرح کشور ، مشوق و پشتیبان تمام هنرمندان (مالک رستوانت های معتبر شهر غلغله ، خم زرگر و کلپ پیزار ) ازین گروه و فعالیت های هنری شان  حمایت می نمود. این گروه  در دهه پنجاه خورشیدی  چند پارچه موسیقی بدون کلام را باهمراهی احمد بلوچ ( گیتار نواز ) در ستدیوی 48 رادیو کابل ضبط نمودند . 

1- نغمه آهنگ ملا مامد جان

2- نغمه آهنگ هندی ( میری دل نی پکاری آجا)

3- نغمه آهنگ انار دانه نداره

در سال 1979 گروه چهار برادر نظر به شرایط ناگوار سیاسی و امنیتی مانند هزاران هموطن ما مجبور به ترک خانه و کاشانه شان گردیدند وبه کشور های مختلف پناهنده شدند.

    فرهاد راستا در سال 2017 میلادی در کشور آسترلیا چشم از جهان پوشید

فرید راستا در سال 2015 میلادی به ابدیت پیوست

همایون راستا اکنون در لاس انجلس امریکا و بصیر جان راستا در مشهد ایران زندگی میکنند.

برای گرامیداشت از این هنرمندان گرامی یک اثر ضبط شده ی این گروه را به شما دوستان گرانقدر تقدیم میدارم. عزیزانی که ازبرنامه های موسیقی گروه چهاربرادر خاطره دارند، لطف نموده خاطرات شان را با دوستان شریک بسازند.

با احترام

وحید قاسمی